Mijn Westerwolde Beweegt 0
4

Nationale Sportweek krant 2023

Deze week ontvangen de inwoners van gemeente Westerwolde de Nationale Sportweek krant in de brievenbus. Wethouder Saskia Ebbers zegt ‘trots’ te zijn op de krant. Zij reikte maandag 4 september het eerste exemplaar uit aan de deelnemers van de beweegtuin in Blijham aan de Omloop. Dit is een beweeggroep vanuit Gemeente Westerwolde Beweegt waar iedereen uit de gemeente vrijblijvend bij mag aansluiten. Iedere maandag van 14:00-15:00 uur. De Beweegkrant is onderdeel van de Nationale Sportweek 2023.

De Beweegkrant Westerwolde staat boordevol informatie over bewegen. Zo krijgen sportverenigingen een podium om zichzelf en hun aanbod in beeld te brengen. Ook is er aandacht voor de achtergronden van bewegen en worden verschillende lokale initiatieven uitgelicht. 

Nationale Sportweek 2023
Van 16 tot en met 22 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Dit is een initiatief van de NOC*NSF. Tijdens deze week organiseren gemeenten in samenwerking met scholen, sportclubs, -bedrijven en -bonden sportieve activiteiten. Zo openen verenigingen in de gemeente hun deuren en zijn er gratis trainingen, clinics en kennismakingslessen. Het doel is (nieuwe) sporters vrijblijvend kennis te laten maken met sport en beweging. Iedereen, jong en oud, kunnen tijdens de Nationale Sportweek, het bewegingsaanbod in de gemeente Westerwolde, leren kennen.

Ook worden er activiteiten georganiseerd vanuit de gemeente. Zo is er bijvoorbeeld een sport- en beweegcafé waarin o.a. Hans Nijland (oud algemeen directeur FC Groningen) de gastspreker is van deze avond. En zal er een wandel, -en fiets3daagse zijn door heel Westerwolde. Voor meer informatie hierover kijk op de website: Westerwolde Beweegt - Nationale Sportweek 2023

Westerwolde Beweegt
De Beweegkrant sluit aan bij de doelstellingen van Westerwolde Beweegt. Dit initiatief is een samenwerking tussen de gemeente Westerwolde, Huis voor de Sport Groningen, Stichting Welzijn Westerwolde en lokale (sport-)organisaties. Westerwolde Beweegt richt zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij alle inwoners door middel van sport- en beweegactiviteiten. In de Beweegkrant zijn zowel het standaard sportaanbod van de gemeente als de regionale activiteiten tijdens de Nationale Sportweek te vinden.

Zie downloads hieronder voor de digitale versie.

Downloads