Mijn Westerwolde Beweegt 0
IMG_1278

EP De Treffer Beachsoccer scholentoernooi

Op vrijdag 1 juli vond de eerste editie van het EP De Treffer scholen beachsoccer toernooi plaats bij ASVB in Blijham. Op de velden van ASVB is een laag zand neerlegd van wel 20 cm waar 4 beachsoccer velden zijn gemaakt. 

Rond half 9 kwamen zo rond de 300 leerlingen op het complex aan. Maar liefst 29 teams deden mee uit de gemeente Oldambt en de gemeente Westerwolde. Er werden in 4 poules veel wedstrijden afgewerkt en daarnaast waren er veel extra activiteiten uitgezet door Westerwolde Beweegt. Een stormbaan, springkussen, kickboksen door AB Sport, boogschieten, Kan Jam en heerlijke smoothies maken met de smoothiefiets.

Uiteindelijk kwamen er 4 winnaars uit de poulewedstrijden die gingen strijden in de halve finale. CBS de Loopplank 1 speelde tegen team 2 en team 1 kwam als winnaar uit de bus. KC De Beukenlaan speelde tegen CBS Maranatha en dat werd een gelijkspel. Na een spannende penalty reeks werd KC De Beukenlaan winnaar. 

De finale werd gespeeld door CBS De Loopplank 1 tegen KC De Beukenlaan. KC De Beukenlaan was uiteindelijk met 4-2 te sterk en werd toernooi winnaar. Ze mogen volgend jaar de wisselbokaal komen verdedigen. 

Met veel blije gezichten, veel activiteiten en een goede sfeer was de organisatie zeer tevreden over de eerste editie. Alle deelnemers kregen een mooie bidon aangeboden door Westerwolde Beweegt en Valkemasport. Door EP De Treffer werd een vaantje verzorgd. 

 

PHOTO 2022 06 02 18 08 19

Beachsoccer scholentoernooi ASVB Blijham 2022

ASVB in Blijham organiseert vanaf dit jaar het Beachsoccer. Ze hebben de organisatie overgenomen van Beachsoccer Blauwe Stad en ze hopen er de komende jaren een succesvol evenement van te maken. Op het achterste voetbalveld zal een grote lading zand komen te liggen van ongeveer 15cm dik, daarop worden de velden klaargezet. 

Dit jaar is de eerste editie en het zal plaatsvinden op 1,2 en 3 juli. Voor vrijdag 1 juli staan er open scholenkampioenschappen op de planning.  De wedstrijden zullen vanaf 9.00 uur starten tot ongeveer 13.30 uur. Er hebben zich maar liefst 29 teams opgegeven voor het scholen toernooi van 9 verschillende scholen. In samenwerking met Westerwolde Beweegt zullen er meerdere activiteiten aangeboden worden. 

Het beloofd een geweldige happening te worden. 

Publiek is zeker welkom bij het toernooi, graag tot dan! 

 

IMG_9992

Zwemvierdaagse Camping Wedderbergen

Zwemmen is leuk! Zwemmen is ook belangrijk in een waterrijk land! In samenwerking met Camping Wedderbergen hebben we voor de basisschoolkinderen een zwemvierdaagse kunnen organiseren. Van 22 tot en met 25 juni mogen de kinderen die in het bezit zijn van een zwemdiploma komen zwemmen in het overdekte bad van de camping, daarnaast mogen ze bij 17 graden of meer ook gebruik maken van de waterspeeltuin die sinds vorig jaar op de camping is geplaatst. 

De zwemvierdaagse is tegenwoordig anders georganiseerd, niet meer de standaard baantjes zwemmen; maar heerlijk actief zijn in het water. Op vrijdag is er een zwemparcours dat geoefend kan worden en op zaterdag zijn er verschillende activiteiten en ook een zwemdisco. Op deze zaterdag zullen ook de medailles uitgereikt worden. 

lees verder

IMG_8573

Beachweek Bellingwolde tot nu toe een groot succes

Na 2 volle dagen met activiteiten kunnen we zeggen dat de beachweek Bellingwolde al een groot succes is. Met diverse activiteiten voor alle verschillende doelgroepen komt iedereen aan bod. Met activiteiten zoals bijvoorbeeld: Het Nijntje Pleintje voor kinderen vanaf ongeveer 3 tot 6 jaar, diverse sport en spel activiteiten voor basisschooljeugd en leerlingen voortgezet onderwijs. Bootcamp, suppen voor volwassenen en ook de ouderen 55+ kunnen terecht aan het strandbad van Bellingwolde. 

Morgen is er even een rustdag omdat er overal bevrijdingsdag festiviteiten zijn. Komende vrijdag en zaterdag staan er nog mooie activiteiten op de planning. Zoals beachsoccer, kleutergym, wandel en fietstocht en het beachvolleybal met springkussens en nogmaals de supboarden en kano's. 

Kom gerust langs om de sfeer te proeven, te kijken en als u wilt om nog mee te doen. De meeste activiteiten zijn zonder inschrijving 

logo schoolvoetbal

Schoolvoetbal vv Veelerveen

Schoolvoetbaltoernooi 2022
 
Eindelijk mochten we op woensdag 13 april weer het gemeentelijk schoolvoetbaltoernooi toernooi organiseren. Na twee jaar Corona perikelen hadden alle scholen er weer zin in. 
 
De 7 scholen van Westerwolde noord hadden allemaal een team samen gesteld. De meeste teams waren leuk gemixt met jongens en meisjes en ook werden enkele teams aangevuld met kinderen uit groep 6. 
 
Op de velden bij vv Veelerveen werden vele wedstrijden afgewerkt. Elke school heeft tegen elkaar gevoetbald, dus 6 wedstrijden op deze middag. Het was prachtig voetbalweer en er werd zeer sportief gespeeld. De ontknoping was heel spannend en het werd in de laatste wedstrijden beslist. OBS De Vlonder uit Wedde werd kampioen en ging naar huis met de wisselbokaal. De nummer 1 en 2 mogen op 18 mei in de regiofinales onze gemeente vertegenwoordigen
 
 
De uiteindelijke uitslag was als volgt
1. OBS De Vlonder 
2. CBS De Loopplank
3. OBS De Westerschool 
4. OBS De Oosterschool 
5. OBS De Wiekslag
6. SWS De Driesprong 
7. CBS De Wegwijzer 

lees verder

Lokaal sportakkoord Westerwolde nieuw

Lokaal sportakkoord is er voor iedereen!

Om alle lokale maatschappelijke organisaties het woord te gunnen in de uitvoering van het lokaal sportakkoord Westerwolde vragen we jullie om mee te werken aan onderstaande korte vragenlijst.

lees verder

De energieke club nieuw

De Energieke Club

Sportverenigingen hebben het, zeker deze periode, niet makkelijk. Onzekerheid wanneer ze weer hun geliefde sport kunnen aanbieden, hoe houden we de leden binnenboord, welke regelingen zijn er om de financiële tekorten (geen kantine inkomsten) aan te pakken etc etc. Het verduurzamen van de sportaccommodatie kan wellicht voor enige verlichting zorgen in de financiële lasten van de sportvereniging. En hier is het project De Energieke Club een mooie mogelijkheid voor de sportvereniging met eigen accommodatie. Middels het aanbieden van een Energiescan voor sportverenigingen wordt helder inzichtelijk gemaakt op welke manieren de sportvereniging energie kan besparen en daarmee dus ook geld voor de eigen clubkas.

lees verder

006 HVDSG medewerkers bw 20191030 8564

Gratis Scholing voor technisch- en bestuurlijk kader

Vanuit de Sportlijn van NOC*NSF zijn er financiële middelen beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen en te versterken. Veel van deze services (scholing) zijn gratis. Voor Trainers, coaches/begeleiders staan sport specifieke opleidingen op de lijst mits:

lees verder

20151031 Wolverlei binnen Vlagtwedde

De Woudruiters in coronatijd

Hoe creatief zijn verenigingen in coronatijd? Lees hoe de Woudruiters met alle coronamaatregelen toch een dressuur-toernooi hebben georganiseerd. DE 14e editie van de Faber DCV in coronatijd: een speciale uitdaging om dit te organiseren. We hebben begin augustus met het wedstrijdsecretariaat een draaiboek geschreven waarbij we de uitgangspunten hebben genomen die door de KNHS waren opgesteld. De ruiters mochten onder voorwaarden een proef rijden voor een jury. Zij kregen daar geen prijzen of prijzengeld voor. Dit wijkt compleet af van vorige edities met heel veel prijzen en goederen.

lees verder

026 HVDSG medewerkers bw 20191030 8854

Voetbalvereniging Westerwolde in coronatijd

Hoe creatief zijn verenigingen in coronatijd? Lees hoe vv Westerwolde met alle coronamaatregelen toch activiteiten hebben weten te organiseren. Als vv Westerwolde hebben we direct tijdens de ‘eerste’ versoepelingen afgelopen mei / juni getracht om onze voetbalvereniging zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Dit betekende voor ons direct inspelen op de nieuwe maatregelen door hier specifiek beleid op te maken. Zo kon onze jongste jeugd weer trainen tot in elk geval de eerste weken van de zomervakantie. Dat ging om de douches dicht, groepen spreiding, geen vermenging van doelgroepen, letten op de hygiëne, ouders buiten de accommodatie houden en de trainers vooraf een duidelijke training uit laten stippelen met zo weinig mogelijke deling van materialen.

lees verder