Mijn Westerwolde Beweegt 0

Missie Master

Heb jij het in je om een echte spion te zijn?    

Missie Master is een app op de telefoon of tablet/ipad, waarbij je in real-life missies uit gaat voeren en punten kan halen en daardoor de uitrusting van je spion kan upgraden. Elke dag kan je een missie uitvoeren, waarbij je uitgedaagd wordt om naar buiten te gaan en in beweging te komen. De missies gaan vooral over bewegen en een gezonde leefstijl.   

Voor wie: basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8    

Aantal missies: 1 of 2 per dag - elke week bestaat weer uit nieuwe missies   

De app is te downloaden via de QR code op de poster, of door te zoeken in de App Store of Google Play. Kies bij het invullen van het gebied voor Ter Apel en jij wordt een echte spion! Na het downloaden kun jij vanaf maandag 22 februari de eerste missies spelen.    

Wandelmaatjes

Kom in beweging, juist nu!

In deze tijd is bewegen belangrijker dan ooit tevoren. Bewegen heeft namelijk een positief effect op het welzijn en conditie, daarnaast versterkt het onder andere het immuunsysteem. Ook met de huidige maatregelen is in bewegen blijven nog steeds mogelijk! Denk hierbij ook aan de dagelijkse activiteiten als stofzuigen, de was doen, in de tuin werken, of andere huishoudelijke werkzaamheden. Wil je toch wat meer doen op gebied van wandelen, maar liever niet alleen? Dan is er de mogelijkheid om met een wandelmaatje uit de gemeente op pad te gaan. Meld je aan door hier te klikken en de beweegcoach van Westerwolde neemt contact met u op (r.wever@hvdsg.nl). 

lees verder

Lokaal sportakkoord is er voor iedereen!

Om alle lokale maatschappelijke organisaties het woord te gunnen in de uitvoering van het lokaal sportakkoord Westerwolde vragen we jullie om mee te werken aan onderstaande korte vragenlijst.

lees verder

De Energieke Club

Sportverenigingen hebben het, zeker deze periode, niet makkelijk. Onzekerheid wanneer ze weer hun geliefde sport kunnen aanbieden, hoe houden we de leden binnenboord, welke regelingen zijn er om de financiële tekorten (geen kantine inkomsten) aan te pakken etc etc. Het verduurzamen van de sportaccommodatie kan wellicht voor enige verlichting zorgen in de financiële lasten van de sportvereniging. En hier is het project De Energieke Club een mooie mogelijkheid voor de sportvereniging met eigen accommodatie. Middels het aanbieden van een Energiescan voor sportverenigingen wordt helder inzichtelijk gemaakt op welke manieren de sportvereniging energie kan besparen en daarmee dus ook geld voor de eigen clubkas.

lees verder

Gratis Scholing voor technisch- en bestuurlijk kader

Vanuit de Sportlijn van NOC*NSF zijn er financiële middelen beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen en te versterken. Veel van deze services (scholing) zijn gratis. Voor Trainers, coaches/begeleiders staan sport specifieke opleidingen op de lijst mits:

lees verder

De Woudruiters in coronatijd

Hoe creatief zijn verenigingen in coronatijd? Lees hoe de Woudruiters met alle coronamaatregelen toch een dressuur-toernooi hebben georganiseerd. DE 14e editie van de Faber DCV in coronatijd: een speciale uitdaging om dit te organiseren. We hebben begin augustus met het wedstrijdsecretariaat een draaiboek geschreven waarbij we de uitgangspunten hebben genomen die door de KNHS waren opgesteld. De ruiters mochten onder voorwaarden een proef rijden voor een jury. Zij kregen daar geen prijzen of prijzengeld voor. Dit wijkt compleet af van vorige edities met heel veel prijzen en goederen.

lees verder

Voetbalvereniging Westerwolde in coronatijd

Hoe creatief zijn verenigingen in coronatijd? Lees hoe vv Westerwolde met alle coronamaatregelen toch activiteiten hebben weten te organiseren. Als vv Westerwolde hebben we direct tijdens de ‘eerste’ versoepelingen afgelopen mei / juni getracht om onze voetbalvereniging zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Dit betekende voor ons direct inspelen op de nieuwe maatregelen door hier specifiek beleid op te maken. Zo kon onze jongste jeugd weer trainen tot in elk geval de eerste weken van de zomervakantie. Dat ging om de douches dicht, groepen spreiding, geen vermenging van doelgroepen, letten op de hygiëne, ouders buiten de accommodatie houden en de trainers vooraf een duidelijke training uit laten stippelen met zo weinig mogelijke deling van materialen.

lees verder

Inschrijving periode 2 opnieuw geopend!

Het is even wennen, het aanmelden via de website. Bij een heleboel ouders is het zonder problemen gelukt, bij sommige hebben we even ondersteund. Inmiddels hebben 175 kinderen zich ingeschreven voor een activiteit. Mocht het niet lukken om aan te melden, dan kan er altijd contact opgenomen worden via de ‘contact’ knop op de website. We helpen iedereen graag op weg!

Ondanks de 175 aanmeldingen zien we dat de aanmeldingen toch niet overal zijn zoals we het normaal zien. Dit kan natuurlijk te maken hebben met zorgen rondom het coronavirus of misschien is het aanmelden gewoon nog niet gelukt of bent u het vergeten.

Wij houden ons aan de meest recente maatregelen van de rijksoverheid. Dat betekent in ons geval dus ook dat er geen gebruik gemaakt mag worden van de kleedkamers en kinderen moeten zich dus thuis alvast omkleden voor de activiteit, net zoals bij de sportvereniging.

We hebben de inschrijving opnieuw geopend tot 30 november. Aanmelden voor de komende activiteiten kan dus nog! Voor alle doelgroepen is er aanbod. Via de knop 'aanbod' komt u bij ons aanbod tot de kerstvakantie.

We hopen dat we nog meer aanmeldingen mogen ontvangen en schroom niet om hulp te vragen als het aanmelden niet lukt!


Met sportieve groet,

Team Westerwolde Beweegt

 

Westerwolde Beweegt

De flyers voor periode 1 van de buitenschoolse activiteiten in

Sellingen en Vlagtwedde en

Woensdag – Beweegmiddagen in Wedde en Bellingwolde zijn uit.

Opgave kan tot uiterlijk zondag 20 september as.

 

lees verder