Mijn Westerwolde Beweegt 0
beweegcafe veilige sportomgeving website

Sport- en Beweegcafé 'veilige sportomgeving'

SAVE THE DATE
 
Aankomende maandag 13 februari 2023 wordt er weer een Sport- en Beweegcafé georganiseerd voor onder andere verenigingen. Deze avond staat veilige sportomgeving centraal. Er komen verschillende thema’s aan bod zoals:
 
- Middelengebruik: drugs- en (overmatig) alcoholgebruik
- De gezonde club: gezonde kantine en rookvrij sportpark
- Vertrouwenscontactpersoon: een belangrijke schakel in een            sportvereniging
- Diversiteit: iedereen is welkom  
 
Inloop is vanaf 19:00 uur. We gaan met elkaar in gesprek over deze onderwerpen. Het programma duurt van 19:30 – 21:30 uur. Daarna wordt er afgesloten met een netwerkborrel. Zet de datum alvast in je agenda. Meer informatie over aanmelden en locatie volgt op een later moment!
VOOR FOTO

Buitenschoolse activiteiten periode 3

De buitenschoolse activiteiten gaan weer van start. Je kan je op dit moment inschrijven voor periode 3.

Lees verder

Beweegkrant college Westerwolde

Beweegkrant Westerwolde als startsein Nationale Sportweek

Deze week ontvangen de inwoners van de gemeente Westerwolde de Beweegkrant Westerwolde in de brievenbus. Wethouder Saskia Ebbers zegt ‘trots’ te zijn op de krant. Zij reikte dinsdag 13 september het eerste exemplaar uit aan haar medecollegeleden. De Beweegkrant is onderdeel van de Nationale Sportweek 2022.

Lees verder

Lokaal sportakkoord Westerwolde nieuw

Lokaal sportakkoord is er voor iedereen!

Om alle lokale maatschappelijke organisaties het woord te gunnen in de uitvoering van het lokaal sportakkoord Westerwolde vragen we jullie om mee te werken aan onderstaande korte vragenlijst.

Lees verder

De energieke club nieuw

De Energieke Club

Sportverenigingen hebben het, zeker deze periode, niet makkelijk. Onzekerheid wanneer ze weer hun geliefde sport kunnen aanbieden, hoe houden we de leden binnenboord, welke regelingen zijn er om de financiële tekorten (geen kantine inkomsten) aan te pakken etc etc. Het verduurzamen van de sportaccommodatie kan wellicht voor enige verlichting zorgen in de financiële lasten van de sportvereniging. En hier is het project De Energieke Club een mooie mogelijkheid voor de sportvereniging met eigen accommodatie. Middels het aanbieden van een Energiescan voor sportverenigingen wordt helder inzichtelijk gemaakt op welke manieren de sportvereniging energie kan besparen en daarmee dus ook geld voor de eigen clubkas.

Lees verder

006 HVDSG medewerkers bw 20191030 8564

Gratis Scholing voor technisch- en bestuurlijk kader

Vanuit de Sportlijn van NOC*NSF zijn er financiële middelen beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen en te versterken. Veel van deze services (scholing) zijn gratis. Voor Trainers, coaches/begeleiders staan sport specifieke opleidingen op de lijst mits:

Lees verder

20151031 Wolverlei binnen Vlagtwedde

De Woudruiters in coronatijd

Hoe creatief zijn verenigingen in coronatijd? Lees hoe de Woudruiters met alle coronamaatregelen toch een dressuur-toernooi hebben georganiseerd. DE 14e editie van de Faber DCV in coronatijd: een speciale uitdaging om dit te organiseren. We hebben begin augustus met het wedstrijdsecretariaat een draaiboek geschreven waarbij we de uitgangspunten hebben genomen die door de KNHS waren opgesteld. De ruiters mochten onder voorwaarden een proef rijden voor een jury. Zij kregen daar geen prijzen of prijzengeld voor. Dit wijkt compleet af van vorige edities met heel veel prijzen en goederen.

Lees verder

026 HVDSG medewerkers bw 20191030 8854

Voetbalvereniging Westerwolde in coronatijd

Hoe creatief zijn verenigingen in coronatijd? Lees hoe vv Westerwolde met alle coronamaatregelen toch activiteiten hebben weten te organiseren. Als vv Westerwolde hebben we direct tijdens de ‘eerste’ versoepelingen afgelopen mei / juni getracht om onze voetbalvereniging zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Dit betekende voor ons direct inspelen op de nieuwe maatregelen door hier specifiek beleid op te maken. Zo kon onze jongste jeugd weer trainen tot in elk geval de eerste weken van de zomervakantie. Dat ging om de douches dicht, groepen spreiding, geen vermenging van doelgroepen, letten op de hygiëne, ouders buiten de accommodatie houden en de trainers vooraf een duidelijke training uit laten stippelen met zo weinig mogelijke deling van materialen.

Lees verder