Mijn Westerwolde Beweegt 0

Doortrappen in Westerwolde

Fit en veilig blijven fietsen voor 65-plussers in Westerwolde

Door onder andere te fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Vaker fietsen leidt tot een veel lagere kans op ongevallen en door ouderen langer mobiel te houden, wordt hun gezondheid en zelfstandigheid bevorderd. Zo lang mogelijk sociaal actief en maatschappelijk betrokken zijn is een belangrijke factor om eenzaamheid tegen te gaan.

Programma
Het programma Doortrappen is een provinciaal project vanuit de provincie Groningen en wordt op gemeentelijk niveau uitgevoegd. De vele fietsroutes door het prachtige, afwisselende landschap en de mooie, gezellige dorpen van Westerwolde geeft iedereen de mogelijk om te gaan fietsen in Westerwolde.

Preventie
Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om dit veilig te blijven beoefenen. Het dient als middel om ouderen in de provincie Groningen bewust te maken van de gevolgen van ouder worden, en de invloed daarvan op fietsen. In Doortrappen wordt dit thema bespreekbaar, aantrekkelijk en bereikbaar gemaakt op plekken waar ouderen zijn. 

Interventies
Vanuit Doortrappen worden er verschillende interventies aangeboden. Fietstochten, informatie over de e-bike en de fietshelm, driewielfiets ontdekdagen en nog veel meer. In Westerwolde wordt hier ook op in gespeeld. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via deze website. Wij houden u op de hoogte van de aankomende interventies.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Frederique Kraster

Frederique Kraster
Beweeg- en sportcoach

Westerwolde Noord

Ron Wever

Ron Wever
Beweegcoach

Westerwolde Midden

Tim Beijleveldt

Tim Beijleveldt
Beweeg- en sportcoach

Westerwolde Zuid

Downloads