Mijn Westerwolde Beweegt 0
026 HVDSG medewerkers bw 20191030 8854

Voetbalvereniging Westerwolde in coronatijd

Hoe creatief zijn verenigingen in coronatijd? Lees hoe vv Westerwolde met alle coronamaatregelen toch activiteiten hebben weten te organiseren.

Als vv Westerwolde hebben we direct tijdens de ‘eerste’ versoepelingen afgelopen mei / juni getracht om onze voetbalvereniging zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Dit betekende voor ons direct inspelen op de nieuwe maatregelen door hier specifiek beleid op te maken. Zo kon onze jongste jeugd weer trainen tot in elk geval de eerste weken van de zomervakantie. Dat ging om de douches dicht, groepen spreiding, geen vermenging van doelgroepen, letten op de hygiëne, ouders buiten de accommodatie houden en de trainers vooraf een duidelijke training uit laten stippelen met zo weinig mogelijke deling van materialen. En daarnaast, een goed gesprek met de vrijwilligers om te horen of ze zelf ook weer op het veld wilden staan. Van de gemeente kregen we na het opsturen van onze plannen nog dezelfde week toestemming om de jeugd weer te laten trainen. Maar na bovenstaande maatregelen kregen we net als alle andere verenigingen te maken met nieuwe maatregelen. Het wel weer mogen spelen van wedstrijden, het sluiten van de kantine, het spelen zonder publiek, het stopzetten van alle competities en het alleen mogen trainen (met richtlijnen voor de verschillende doelgroepen). Elke keer weer hebben we weer ons beleid veranderd, aangepast, of uitgebreid om zo direct klaar te zijn voor de nieuwe maatregelingen.
Waar we dachten een voetbalvereniging te zijn, hielden we ons de afgelopen maanden  veel bezig met beleidsmatige stukken. Het plaatsen en navullen van desinfectie zuilen, het uitzetten van looproutes binnen de accommodatie, het aanstellen van een corona coördinatoren, discussies over placeren, het weren van ouders en andere belangstellenden, het afzetten van het terras, gesprekken met handhaving, gemeente en anderen, het verwijderen van ons meubilair en nog veel meer. Wij zijn hierin niet de enige, dat weten we en een ieder is terecht bang dat zijn of haar vereniging nu klappen krijgt die het wellicht niet meer te boven komt. Daarom houden we ons vast aan betere tijden. Want dat die gaan komen is zeker, alleen is daar (nog) geen beleid op te maken!