Mijn Westerwolde Beweegt 0
Nieuwsitems format website Afbeelding van WhatsApp op 2024 05 14 om 11 58 33_66e35b74

Fittesten 2024 Westerwolde

Zoals voorgaande jaren hebben wij fittesten georganiseerd in de gemeente Westerwolde. Gedurende drie weken konden mensen op 8 verschillende locaties in de hele gemeente worden getest. De exacte locaties waren: Bellingwolde, Ter Apelkanaal, Blijham, Vlagtwedde, Sellingen, Veelerveen, Wedde en tot slot Ter Apel. De fittesten in Westerwolde zijn in samenwerking met Goud Verge (een organisatie gespecialiseerd in seniorensport) en de Stichting Welzijn Westerwolde georganiseerd. In totaal hebben wij 550 senioren getest! Inwoners tussen de 60 en 80 jaar hebben persoonlijk een brief thuis ontvangen. Als een inwoner geen brief heeft ontvangen, kon diegene wel deelnemen.

Bij de fittesten was ook een gezondheidsmarkt toegevoegd. Er werden verschillende onderwerpen behandeld, zoals mindset, beweging en voeding. Zo was er bijvoorbeeld een suikerspel waarin meer inzicht werd gegeven in de hoeveelheid suiker die in drankjes zit, en waren er verschillende sport- en beweeggroepen aanwezig.

Wij willen de vrijwilligers en de studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en het Alfa College Sport en Bewegen bedanken voor hun hulp tijdens de testen. Deze vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat de testen konden worden uitgevoerd en dat de dagen soepel zijn verlopen.