Mijn Westerwolde Beweegt 0
20151031 Wolverlei binnen Vlagtwedde

De Woudruiters in coronatijd

Hoe creatief zijn verenigingen in coronatijd? Lees hoe de Woudruiters met alle coronamaatregelen toch een dressuur-toernooi hebben georganiseerd.

DE 14e editie van de Faber DCV in coronatijd: een speciale uitdaging om dit te organiseren.

We hebben begin augustus met het wedstrijdsecretariaat een draaiboek geschreven waarbij we de uitgangspunten hebben genomen die door de KNHS waren opgesteld. De ruiters mochten onder voorwaarden een proef rijden voor een jury. Zij kregen daar geen prijzen of prijzengeld voor. Dit wijkt compleet af van vorige edities met heel veel prijzen en goederen.

Tijdens dit weekend moest de 1,5 meter afstand gewaarborgd zijn. Dit hebben we opgelost met zeven rollen hooi van 140cm langs de bak.

Verder hebben speciale corona coördinatoren de ruiters naar de inrijhal en de begeleiders naar de plekken langs de bakrand verwezen. Die ging perfect en werd zonder wanklanken door de ruiters en begeleiders opgevolgd.

Onze conclusie na dit weekend is dat het goed te doen is als je de middelen beschikbaar hebt. Maar het gemis van een kantine met toeschouwers en de gezelligheid is zeker groot.