Mijn Westerwolde Beweegt 0

Kinderfietsroute Westerwolde

De route is aangegeven met herkenbare bordjes van Kinderfietsroutes en is verbonden door fietsknooppunten. Je kunt hierdoor de route bij ieder willekeurig knooppunt starten.

Game
Het spel van Kinderfietsroutes bestaat uit het onderweg uitvoeren van opdrachten waarmee de kinderen twee verschillende game-levels kunnen behalen. Door het uitvoeren van de opdrachten verdienen de kinderen letters. Alle verzamelde letters vormen samen een code, die zij kunnen invullen op de website van Kinderfietsroutes. Als de code is ingevuld, wordt het volgende level ontgrendeld. Zo kunnen de kinderen dezelfde route vaker fietsen en op een verschillende manieren beleven.    

Samenwerking
Kinderfietsroutes is een initiatief van de provincie Groningen in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen. In totaal worden er acht kinderfietsroutes in de provincie gerealiseerd. Kinderfietsroutes sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en zo wordt fietsen nog leuker. De provincie stimuleert fietsen vanaf jonge leeftijd, omdat kinderen dan buiten actief zijn en zo een gezonde leefstijl ontwikkelen. Fietsen is goed voor het uithoudingsvermogen en om ervaring op te doen in het verkeer.

Westerwolde Beweegt
De Kinderfietsroute sluit aan bij de doelstellingen van Westerwolde Beweegt. Dit initiatief is een samenwerking tussen de gemeente Westerwolde, Huis voor de Sport Groningen, Stichting Welzijn Westerwolde en lokale (sport-)organisaties. Westerwolde Beweegt richt zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij alle inwoners door middel van sport- en beweegactiviteiten.  De kinderfietsroute wordt gemarkeerd met herkenbare routebordjes langs de weg en heeft een interactieve website. De route en de opdrachten zijn te vinden op Fietsroute Westerwolde .

 

Ron Wever

Ron Wever
Beweegcoach midden

Marloes de Boer

Marloes de Boer
Sportcoach

Nog geen foto beschikbaar…

Siebren van der Molen
Sportconsulent